2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Paperhammer arba poorhammer ;)

Nesenai interneto platybėse aptikau įdomu žmogelį, kuris save vadina Eli Patoroch, o įdomus jis tuom, kad savo malonumui daro nerealius popierinių tankų brėžinius. Jis yra padaręs kelias dešimtis brežinių warhammer 40k tankams, įvedus į google paiešką Patoroch yra didelė tikimybė, kad pavyks surasti reikiamą tanko modelį.
Pabandymui susiradau sena šarvuočio "Rhino" modelį.

Tankui pagaminti reikalingi įrankiai yra: liniuotė, lipalas, peiliukas ir teptukas klijams.
Taip pat reikia atsispauzdinti brėžinius ant storo popieriaus, aš spauzdinau ant 300gr. popieriaus lapų. Suklijavus mano popierinis šarvuotis gavosi gana tvirtas, o nudažius turėtu dar sutvirtėti.
Instrukcija ir brėžiniai.

Šiaip jei esi apšiktarankis, geriau apskritai tokiais projėktais neužsiimti, bet jei yra nors kažkokie modeliavimo pagrindai, tai tokį tanką pavyks suklijuoti per kokias 2-3 valandas. 
Tokius tankus arba šarvuočius galima naudoti warhammer 40k žaidimuose, gerai nudažius sunku atskirti kur plastikas, o kur tiesiog popierius :)
Visai pamiršau paminėti pagrindini pliusą, toks šarvuotis kainuoja koki 1 eurą... :)

Rezultatas ir įrankiai.


4 komentarai:

  1. Ačiu, planuose yra dar pora tokiu modeliu suklijuoti. Tik beda, kad reikia sugalvoti kaip kniedes padaryti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Track'u darymas labai priklauso nuo to, kiek darbo tu esi pasiruoses ideti tam kad gauti rezultata.

    1. Jeigu laiko gaila labiau uz pinigus, o noresi kazko fantastisko - perkamas 1:35 tanko apgreido komplektas. Brangu ir dazniausiai atrodo labai jau kontrastingai su popieriniu modeliu.

    2. Laiko vis dar gaila labiau negu pinigu - MDF arba 3mm kartonas ir lazerinis pjaustimas. Paisai ka nori, galima net daugiasluoksnius viksrus daryti, po to visa nuobodu darba atlieka lazeris.

    3. Laiko negaila - tas pats kaip ir 2 var., tik pats issikirpinieji.

    Nuo to, kokie bus viksrai, priklauso ir ju "ratai". Jeigu kazkas plonaus, kaip 1:35 - teks parinkineti plastika arba ilgai kirpti is popieriaus. Jeigu is MDF - pjaustome lazeriu kaip ir likusi rinkinuka. Jeigu is kietejancios medziagos...

    AtsakytiPanaikinti
  3. ... tai kaip tik liecia tavo esmini klausima.

    1. Imam piestuka, su peiliu ar dilde padarom reikiama pusrutuli, ispaudziam FiMo (galima kelis kartus), kisam i orkaite ir gaunam forma. Vel imame FiMo, ispaudziam i sukietejusia ir suslapinta forma, prispaudziam is virsaus popieriaus lapu, istraukiam is formos, kisame i orkaite, po to iskerpam ir klijuojame ant modelio.

    2. Spaudziame ne i FiMo o i silta zvakes vaska, nors bus vienkartine forma...

    3. Spaudziame i vaska i liejame su bet kokia derva ar net ciakrino klijais, sumaisitais su druska ar soda. Forma vel vienkartine, na ir kas?

    Panasiai daromi ir varztai/sraiges ar smulkesni ratai, ypac jei su detalem.

    Lx

    AtsakytiPanaikinti