2016 m. liepos 26 d., antradienis

Warmachine MkIII (first battle)

Pagaliau pasitaikė proga sulošti WM pagal naujas taisykles, tiesa teko nuvažiuoti į Vilnių. Gavau naujas armijos kortas, susiradau oponentą, ant greituju surinkau kariauną ir pabandžiau susiremti kovos lauke su Danio vadovaujamais Cryx.
Danis pasieme karmagį Venethrax, o aš pasiemiau Vlad I(tai buvo klaida) Sudarant kariauną maloniai nustebau, kad be vargo galiu paimti 3-4 karo mašinas, o jei norečiau ir dar daugiau. Anksčiau 2 karo mašinos jau buvo daug, dabar žaidimas tikrai gali vadintis Warmachine :)
Danis...


Cryx
...ir jo Venethrax'as


Danis visą laiką kontroliavo stalo centrą, ir su Venethrax'o magijos pagalba praktiškai eliminavo manojo Vlado burtus, nes visus burtus galėjau burti tik panaudodamas dvigubą kiekį fokuso... o jei norėjau burti įprastai, privalėjau trauktis iš Venethrax'o kontrolės zonos, bet tada negalėjau panadoti visu Vlado privalumų.
Kad ir kaip stengiausi, kovą be vargo laimėjo Danis, jis žaidė puikiai ir surinko visus taškus, o aš veikiau padrikai ir nesuplanuotai.
Žaidžiant pasijautė, kad karo mašinos tapo daug galingesnės ir veiksmingesnės dėl gaunamo papildomo fokuso. Tiesa mašinos gana greitai sprogsta nuo rimtesnio mušeikos.
Galiu konstatuoti, kad apturėjau labai gerą pamoką ir pramogą.
Cryx'ai atakuoja.


Behemoth'as sudaužomas ir aš pralaimiu...


Kalbant apie MkIII, žaidimo metu iš pradžiu buvo nejauku viską matuoti, bet po kurio laiko apsipratau. Kai atsirado galimybė  matuoti atstumus, žaidimas tapo daug sklandesnis ir malonesnis. Mažiau laiko gaišti galvodamas dašaus ar ne? Dabegs ar ne? Tiesiog pamatavai ir šovei... paprasta.
Taip pat nebekvaršini sau galvos apie karių moralę, jie niekur nepabėga, nieko nebijo. Nereikia bijoti, kad dėl nesekmingo kauliukų metimo sveikas būrys taps neveiksnus ir sužlugdys visą partiją.
Taigi Mk III  taisyklėmis esu patenkintas, viskas vyksta sklandžiau ir šiek tiek paprasčiau, o dabar laukiu nauju kovų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą