2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Trolių reidas į Vilnių.

 Vieną gražią dieną po serijos pralaimėjimų kolegai Terter, sugalvojau nuvažiuoti į Vilnių pažaisti su įvairesniais priešininkais. Taigi susipakavau savo mantą, įsimečiau miniatiūras, laimingus kauliukus ir svarbiausia paėmiau Grim'a Angus'a kuris ves trolius į kovą ir bandys reabilituotis mano akyse po serijos pralaimėjimų. Kelionė į Vilnių autobusu neprailgo ir po geros valandos aš jau buvau prie Rikio.
 Susirinko mūsų užtektinai, kad galima būtų smagiai sužaisti kelias partijas Warmachines/Hordes (WM/H). Geras laiko praleidimas buvo garantuotas.

 Mano ekspedicinį korpusą sudarė Grim Angus, Blitzeris, Impaleris, 10x Bushwackerių, 5x wheelpai, Janissa Stonetide, 5x čempionai ir Skaldis. Nemoku raiškiai dėstyti minčių, todėl nedaugžodžiausiu ir apie kovas rašysiu tik trumpai ir tai kas svarbiausia.

 Pirma kova buvo prieš Gamblerį ir jo Khadoriečius.
Khadoro pajėgoms vadovavao Sorcha, ji atsivedė du garais ir magija varomus robotus ir daug visokiausių piktų pėstininkų. Pradėjom partiją standartiškai, ėjimu į priekį ir pasiruošimu susidūrimui, šiek tiek pasišaudėm, Blitzeris nukovė kažkokį svarbų ir stamboką pėstininką, tada Khadoras pradėjo šaudyti į mano Bushwackerius, skynė vieną po kito... kol liko penki. Gambleris žūtbūt užsispyrė nukauti ir šeštą Bushwackerį, kad jiem reikėtų mesti comand check, bet kaskart kai Gambleris pataikydavo į tą vargšą Bushwackerį aš sėkmingai išmesdavau Tough testą, galiausiai iš kokio 4-to karto jis vis tik nukovė tą Buchwackerį, bet Sorcha liko visiškai be fokuso ir atviram lauke! Tokią progą praleisti būtų klaida, Blitzeris nieko nelaukia ir su galinga kulkosvaidžio serija suvarpė liauną Sorchos kūnelį. Pergalė atiteko troliams!

Troliai pasiruoše snukiadaužiui.

Sorshos galas...

 Tarp kovų surengėm demo žaidimą mano senam geram bičiuliui Egiui, jis sužaidė partiją prieš  religinius fanatikus Menoth, kuriem vadovavo Somefriik. Daviau Egiui Grimą ir tris monstrus, kova buvo labai atkakli, ir Grimas vos išvengė žūties nuo ugnies, tačiau Egis kovą laimėjo taikliu šūviu nukovęs priešo magą. Egio atsiliepimai apie žaidimą labai geri, tikiuosi jis prisijungs prie mūsų.

Demo žaidimas.

 Antrą kovą apturėjau prieš Luxį, kuris mane nuskriaudė per paskutinį turnyrą. Luxis atsinešė savo Circle Orboros su magu Kaya. Buvo šiek tiek monstrų, šiek tiek pėstininkų, daugmaž tas pats kaip per turnyrą.
 Kovojom gana rūsčiai, mušėm vienas kitą be gailesčio, mano Blitzeris buvo ištemptas iš rikiuotės ir demonstratyviai užmuštas visiems troliams matant... Trolių čempionai už tai atkeršijo galinga ataka ir užmušė daug druidų ir monstrą ožį.. Po brutalaus snukiadaužio paaiškėjo, kad vis tik troliai pranašesni snukių daužyme ir Luxiui nieko nebelieka, kaip bandyti nukauti Grima teleportavus Kaya.. Luxis surizikuoja, Kaya atsiteleportuoja šalia Grimo, kelis kartus jam smogia, kelis kartus nepataiko ir Grimas lieka gyvas... Aišku jis gana tvirtas vyrukas, ir po kelių neblogų smugių Kaya krenta ant žemės. Antra pergalė ir revanšas troliams!

Blitzeris pritraukiamas ir nukaunamas.

Trolių čempionai buvo nesustabdomi.

Šuniukas užpuola bushwackerius.

 Šiek tiek minčių apie Warmachines/Hordes žaidimą :)

1. Jei tu mokaisi žaisti, pravalai turėti daug kantrybės... nes tave muš, ir muš daug, tol kol išmoksi žaisti ir suprasi ką reikia daryti. Pasiruošk daug pralaimėti ir priimk tai  kaip savaime suprantamą dalyką.

2. Jei tu mėgsti sėdėti ir laukti kada priešas ateis pas tave, tu pralaimėsi... WM/H vis dar gyvas Bushido kodeksas, arba tu puoli ir bandai laimėti arba tu pasmerki save gėdingam pralaimėjimui. Tai yra agresyvus žaidimas ir jei tu nepasiruošęs eiti į priekį daužyti priešui dantų, tu žinai kur durys... :)

2 komentarai:

  1. Tai buvo tas retas atvejis, kada mane reikėjo įkalbinėti surizikuoti. :) Sakyčiau, kad būtent nereikalingos rizikos vengimas yra pirmas dalykas, kurio man reikia išmokti. Bet gerai ir taip, kaip gavosi - geras mūšis!

    Beje, dar tokia neišmintis iš pradedančio. Kai mes sustatėm armijas, aš iš karto pradėjau galvoti apie šį druidų triuką, tik su vieną nežinomają - ką teks traukti? Jeigu siena pridengs "warbistus", tai reikės traukti aplinkui pestininkus, išvedinėti į priekį vilką ir ožius, smogti su jais ir atsitraukti, paliekant druidus tavo kerštui. Bet gavosi geriau. Blitzerio pasikeitimas į gnarla, mano manymu, buvo geras, o po to, kai Kaia išgyveno viską, ką surezgė troliai ir tavo magas pasitraukė iš zonos, mus lauktu bent du neįdomus ėjimai.

    Vienintelis klausimas už 100 litų - ar aš sugebėčiau tuos du ėjimus susilaikyti ir nepulti avatiuron?! :D

    Su tavo mintim pilnai sutinku, išskyrus dėl durų - man tiesiog patinka šis žaidimas ir jo žaidėjai, o kad mane išneš - vadinasi, toks esu druidas. :) Iki kito mūšio!

    Lūšis

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tikuosi tas kitas mūšis nutiks jau greitai :) man patinka žaisti prieš Circle Orboros.

      Panaikinti